Αποκτήστε το χαμόγελο που σας αξίζει...

INVISALIGN

image-157002-124143-lineLAST.png

Η μέθοδος Invisalign είναι μια εναλλακτική θεραπεία που μας επιτρέπει να διορθώσουμε ορθοδοντικά προβλήματα, χωρίς να χρησιμοποιήσουμε σύρματα και σιδεράκια. Φορώντας ένα άνετο, προσθαφαιρούμενο, διαφανή νάρθηκα μπορείς σταδιακά να αποκτήσεις το χαμόγελο που πάντα ήθελες.

Τι είναι το invisalign;

Το σύστημα βασίζεται σε μια αλληλουχία από διαφανείς νάρθηκες, οι οποίοι είναι κατασκευασμένοι ειδικά για εσάς. Οι σχεδόν αόρατοι νάρθηκες σταδιακά μετακινούν τα δόντια σας χαρίζοντάς σας ένα χαμόγελο που θα επιδεικνύετε με περηφάνια.

1. Πως λειτουργεί το Invisalign:
  • Οι νάρθηκες φοριούνται συνέχεια (22 ώρες τη μέρα). Τους αφαιρείτε μόνο κατά τη διάρκεια των γευμάτων και όταν βουρτσίζετε τα δόντια σας.
  • Τα δόντια σας θα μετακινούνται σταδιακά και κάθε 2 εβδομάδες θα χρησιμοποιείτε ένα νέο σετ νάρθηκες.
  • Κάθε 6 εβδομάδες θα πραγματοποιείται έλεγχος προόδου στο ιατρείο.
  • Η διάρκεια της θεραπείας εξαρτάται από το εύρος της απαιτούμενης ορθοδοντικής μετακίνησης. Η μέση θεραπεία διαρκεί 11 μήνες, με ένα εύρος από 5 μήνες για πιο εύκολα περιστατικά έως 2 έτη για πιο περίπλοκες καταστάσεις. 
2. Πως ξεκινά η θεραπεία;
  • Η θεραπεία ξεκινά με την καταγραφή της κλινικής κατάστασης του ασθενούς (αποτυπώματα - φωτογραφίες)
  • Οι καταγραφές και το σχέδιο θεραπείας στέλνονται στην εταιρεία που έχει αναπτύξει τη μέθοδο στις ΗΠΑ. Εκεί τα αποτυπώματα σαρώνονται από ένα τρισδιάστατο σαρωτή και με τη βοήθεια ειδικού λογισμικού υπολογίζεται πόσοι νάρθηκες είναι απαραίτητοι, προκειμένου τα δόντια να μετακινηθούν στη θέση που έχει υποδείξει ο ιατρός
  • Ο ασθενής επανέρχεται στο ιατρείο και του παρουσιάζεται ένα βίντεο-προσομοίωση της θεραπείας. Ο ασθενής βλέπει πόσο χρόνο θα πάρει η θεραπεία και πως θα είναι το τελικό αποτέλεσμα. Αν είναι ικανοποιημένος, η εταιρία προχωρά στη κατασκευή τους
  • Σε λίγες εβδομάδες οι νάρθηκες παραλαμβάνονται από το ιατρείο και η κύρια φάση της θεραπείας ξεκινά
  • Μετά το 3ο ή το 4ο σετ νάρθηκες, δηλαδή μετά την 5η η την 7η εβδομάδα, μικρά επάρματα στο χρώμα του δοντιού ίσως κριθεί αναγκαίο να συγκολληθούν σε κάποια επιλεγμένα δόντια (συνήθως σε αυτά που πρέπει να υποστούν "δύσκολες" μετακινήσεις) 
image-196725-before-after.jpg
3. Είναι η μέθοδος
κατάλληλη για εσάς;

Προκειμένου να εξασφαλιστούν τα καλύτερα δυνατά θεραπευτικά αποτελέσματα, μόνο ένας ορθοδοντικός που έχει εκπαιδευτεί και πιστοποιηθεί από την Align Technology μπορεί να διαγνώσει και να θεραπεύσει χρησιμοποιώντας τη μέθοδο Invisalign.

H μέθοδος δεν χρησιμοποιείται σε παιδιά προεφηβικής ηλικίας και δεν είναι κατάλληλη για όλους τους ενήλικες. Για να μάθετε αν η μέθοδος Ιnvisalign μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε το χαμόγελο που πάντα θέλατε επικοινωνήστε μαζί μας για μια δωρεάν κλινική εξέταση.

Επικοινωνία


Χαράλαμπος Φριλίγκος, Ορθοδοντικός, Αλέξανδρου Ρώμα 79, Ζάκυνθος,
Τηλ.: 26951 03024, Κιν.: 6984 086 790, e-mail: orhozante@gmail.com

Που θα μας βρείτε